Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинската самбистка Цветелина Цветанова отново е европейска шампионка

Спортист номер едно на Видин за миналата година - самбистката Цветелина Цветанова завоюва златен медал на Европейското първенство в Естония. Новината съобщи за Радио Видин треньорът й Пламен Петров.

В събота и неделя в столицата на Естония - Талин се проведе първото Европейско първенство по самбо за кадети и кадетки до 16 години. Нашето "златно" момиче - Цветелина Цветанова отново ни зарадва, като изправи на крака публиката, за да чуе българския химн, съобщиха от видинския спортен клуб. В първата си среща Цвети победи безапелационно представителката на Беларус, а след това, макар и трудно (с минималното, но напълно достатъчно 1:0 ), се наложи над рускинята в борбата за златото. От видинския спортен клуб "Борба, самбо, джудо" припомнят, че тази година Цветелина е европейска шампионка, както и световна шампионка за 2011 г. в по-горната за нея възрастова група - юноши и девойки до 18 г. Тя е и бронзов медалист от Европейското първенство по джудо, носител на европейска купа по джудо.

Само след три седмици й предстои защита на световната титла на предстоящото състезание, което ще се проведе в зала "Арена армеец" в София от 11 до 14 октомври. В това първенство Видин ще се представи с още четирима състезатели. Това са европейската шампионка Тамара Панталеева, Ивелина Емилова, както и юношите Малин Малинов и Пламен Лазаров.

По публикацията работи: Десислава Андреева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени