Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

D2 Time Attack 2012 във Видин

Тази събота и неделя в парк "Нора Пизанти" - мястото, където се помещава видинския традиционен панаир ще се проведе четвъртия кръг от шампионата "D2 Time Attack 2012" на супер специалния етап в гр. Видин. Само 3 седмици по-късно - на 20 и 21 октомври, керванът ще пристигне на писта "Дракон", край с. Калояново за последната битка на сезон 2012. Зрителите ще имат възможността да се возят, както на дрифт такси, така и на тайм атак такси.

"За момента имаме 40 заявки за участие, а очакванията са за 50 автомобила. Утре подготвяме трасето, а в събота от 08.00 часа започва записването. Състезанието ще протече в три класа - любители, "стрийт" автомобили, съответно клас S1 /до - 1600 куб. см/, клас S2 /до 2000 куб.см/ и клас S3 /над 2000 куб.см/. Зрителите ще могат да видят и модифицирани и състезателни автомобили в класовете M1, М2 и М3. Автомобилите ще се състезават в отделните класове за време, като свободната тренировка ще е 20 минути, а генералната - 30 минути. Всяка кола ще бъде снабдена с датчик, който се нарича транспондер, който ще засича точно време. Най-бързата обиколка ще даде право на участие в квалификациите, където ще бъдат разпределени най-добрите места на финала. Осигурили сме купи и награди",
каза за РАДИО ВИДИН Иван Иванов от автомобилен спортен клуб "Жико моторспорт" Видин, главен организатор на състезанието. Надпреварата се осъществява и със съдействието на община Видин.

Припомняме, че откриването на сезона през месец март събра рекорден брой участници - 81. Последният кръг е изключително важен за пилотите, които се борят за призовите места, тъй като точките, които ще се спечелят ще са двойни.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна