Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца не се притеснява от гостуването на "Левски"

Старши-треньорът на врачанския „Ботев” Антони Здравков няма сантименти към бившия си клуб „Левски”, където е играл и е бил наставник. Футболният специалист, който сега е начело на врачани, заяви на редовния си брифинг, че не би имал нищо против неговите възпитаници да победят противника насред София.

 

Антони Здравков

„Аз не се страхувам от „Левски”. Но имам притеснения за това как някои от футболистите ми ще подходят към мача на „Герена” – някои от състава вече са играли там, други не са стъпвали. Притеснява ме да не би да се получи един вид прегаряне у играчите, затова работим върху тази част от началото на седмицата”, заяви наставникът на врачани.

Все по-малко футболисти се оплакват от травми преди гостуването в София, което е добър знак. Все пак играчите на „Ботев” осъзнават, че силната игра срещу „синия” гранд би им дала повече възможности за следващ трансфер.

„Радващо е, че хората с проблеми започнаха да се връщат в строя. Жайро вече е на линия, Лорес Варела също участва в заниманията ни. Очаквам Дарко Савич да е готов до събота, а и Андрей Атанасов преодолява болката и се включва в тренировките. Надявам се в събота всички да са възстановени и готови за битка, за да мога да избирам оптималния състав, а не да правяь компромиси или да търся заместници на най-добрите си футболисти”, допълни Здравков.

За очакванията си от мача Антони Здравков беше лаконичен.
„В отбора, който преди 27 години и един месец победи „Левски” на „Герена” имаше 4-има национали. Сега положението е друго, затова не мога и да мечтая за подобен разгром. Бих се задоволил и на минимална наша победа”, допълни с усмивка наставникът на врачани.

Героят от мача преди 27 години и един месец – Емил Маринов, също прикани футболистите на „Ботев” да не се притесняват от мача на „Герена”. Настоящият директор на детско-юношеската школа на врачани е един от малкото български футболисти, забивал 3 гола в мрежата на „сините” в техния дом. Маринов призова играчите на „Ботев” да: „играят освободено и да се хвърлят здраво, защото няма какво да губят срещу „Левски”.

Със сигурност мачът ще е интересен за юношите на „синия” гранд Михаил Иванов и Асен Георгиев, които в различен период от кариерата си бяха отритнати от „Левски”. Вратарят Иванов изкара 4 години в Италия, а Георгиев беше освободен, въпреки че беше капитан на юношите старша-възраст на „сините”. За дошлите от ЦСКА Александър Якимов и Мартин Василев попадането сред титулярите ще е възможност и за личен реванш срещу вечния враг. За бразилеца с италиански паспорт Бруно Висенте мачът в София е възможност да докаже, че неправилно е бил отхвърлен от „Левски”, след като беше предложен от скаутите на отбора за лятната селекция.

Феновете от Враца обещаха да подкрепят любимците си в София. Разстоянието от около 100 км няма да им попречи да тръгнат и със собствените автомобили за столицата.

Реферът Ахмед Ахмед получи наряд за мача от 12-ия кръг в „А” група, ще му помагат Николай Христов и Антоан Георгиев.

„Ботев” и „Левски” са изиграли 54 мача в елитната „А” футболна група, показва статистиката. Врачани са спечелили едва 10 победи, имат 13 равни и са загубили 31 двубоя при обща голова разлика от 56:110.

ТИТУЛЯРИ: М.Иванов, Маркети, Жайро, Куанг, Георгиев, Висенте, Николов, Христов, Амендола, Якимов, Атанасов.
РЕЗЕРВИ: Митов, Василев, Романов, Христов, Флориано, Анеф, Маринов.
КОНТУЗЕНИ: Дарко Савич, Лорес Варела
НАКАЗАНИ няма

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна