Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоичков - истината за една легенда

Стотици видинчани, фенове на футболната игра, успяха да сбъднат още една своя мечта - да гледат филма на режисьора Борислав Колев "Стоичков - истината за една легенда". Един биографичен филм за живата футболна легенда Христо Стоичков.

"Ицо е много ангажиран човек, така че създаването на този филм коства на мен и целият екип много пътуване по света и много работа" - каза за РАДИО ВИДИН сценаристът и режисьор на филма Борислав Колев.

"Когато започнахме той беше треньор в Южна Африка. Непрекъснато участва в инициативи по целия свят. Мина доста време, но това беше и за добро, защото се опознахме доста по-добре с него, повярва ни и се разтвори пред нас.", добави Борислав Колев.

"Имах чувството, че за втори път се запознавам със Стоичков, когато гледах филма не можах цяла нощ да мигна от вълнение", спомня си една от футболните легенди на ЦСКА Георги Димитров - Джеки, благодарение на когото филмът дойде във Видин.

"Като гледаш Стоичков все едно виждаш професионален артист, сегашните футболисти играят само, за да отбият номера и да си вземат заплатата.", категоричен е Георги Димитров.

"За първи път с удоволствие изгледах такъв филм, защото аз не харесвам биографични филми, но този ме грабна от първия път", сподели друга легенда на червения тим Петър Жеков. "5 години бях треньор на Стоичков. Той си е такъв - какъвто е в живота, такъв е и на игрището", каза още Петър Жеков.

"Щастлив съм, че споделих този празник с фенклуба на ЦСКА във Видин и че бях редом до тези големи имена и достойни хора. Всички трябва да си дадем сметка, че за да има просперитет, да вървим напред, трябва да уважаваме миналото си. България ще стане истинска държава, когато се научи да уважавава личностите си, защото нямаме толкова много личности, за да ги пропускаме с лека ръка.", заяви бившият вратар на червените Емил Бучински.

Каквото и да се каже за Стоичков, ще е малко, важното е друго - да осъзнаем, че такова футболно поколение, което донесе радост на милиони българи през лятото на 1994 година трябва да бъде уважавано и ценено. Изводите, всеки сам за себе си може да направи!

По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна