Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Чалъков се завръща в "Ботев" Враца

Халфът Асен Чалъков ще се завърне в "Ботев" и ще проведе зимна подготовка с отбора. Информацията беше потвърдена от спортния директор Валентин Станчев, който заяви, че "най-важното в случая е, че Асен е здрав".

Преди дни Чалъков мина на ядрено-магнитен резонанс, който потвърди, че възстановяването му след операция от доброкачествен рак в главата върви успешно. Опериралият го лекар, както и лекуващия го доктор са одобрили завръщането на футболиста в тренировките на врачани. Очаква се Чалъков да направи първа тренировка на 28 януари, когато съотборниците му се завърнат от лагера си в Мелник, за който заминаха вчера.

Асен Чалъков беше опериран от рак на главата на 27 септември м.г., като хирургическата интервенция продължи 10 часа. Драмата на играча, който беше обявен от италинските шефове на клуба за симулант, потресе цяла България и ускори процеса по изгонването им от Враца.

Междувременно стана ясно, че още един нов футболист ще играе в тима на "Ботев" Враца. Това е 22-годишният нападател на "Литекс" Борислав Борисов. Футболистът отпътува с отбора на "Ботев" за лагера в Мелник, където се договори с ръководството врачани. Борислав Борисов ще играе като преотстъпен във Враца до края на първенството. Припомняме, че Борисов е продукт на школата на "Бдин" Видин.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна