Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца победи с 2:0 "Септември" Симитли в контрола

"Ботев" /Враца/ започна с победа серията от 9 контроли през зимната подготовка, като надви "Септември" в Симитли. Около 200 зрители изгледаха контролата в южния град, който се игра при 15 градуса по Целзий. Головете за врачани отбелязаха Борислав Борисов и Костадин Златанов.

Контролата остави приятни впечатления у феновете, но ще бъде запомнена и с многото груби влизания, които закономерно доведоха и до редица жълти картони. Освен това, в самия край на срещата футболистът на "Ботев" Цветелин Тонев получи втори жълт и респективно червен картон за грубо влизане и напусна терена. На негово място Антони Здравков пусна друг футболист.

Мачът започна повече от добре за врачани, които поведоха в резултата още в 2-ата минута. Борислав Борисов се откъсна в наказателното поле и от диагонала се с левия крак успя да изведе своите за 1:0. Две минути по-късно домакините можеха да изравнят след ъглов удар, но Кирил Златанов би покрай вратата.
В 24-ата минута "Септември" получи право да изпълни дузпа, отсъдена за нарушение на Жайро срещу Аджов. От бялата точка обаче Радослав Бачев уцели лявата греда, а при добавката Елен Христов не успя да вкара на опразнената врата.

През вторите 45 минути двамата треньори пуснаха изцяло нови състави, а в 51-ата минута Руслан Куанг изведе Тонев сам срещу вратаря, но кълбото попадна в неравност на терена и ударът на последният не се получи. В 75-ата минута Андрей Атансов центрира прострелно в наказателното поле на "Септември" и от 1 метър Костадин Златанов се разписа за крайното 2:0.

Следващата проверка на "Ботев" е в сряда в Сандански, където врачани ще мерят сили с "Локомотив" /София/.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна