Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

31 рефери и 17 делегати на БФС във Видинско през пролетния дял

Валери Минков, новият председател на колегията към Областния съвет на БФС във Видин, отчете засилен интерес към футболното съдийство във Видинско.

"Съвместно с председателя на областния съвет Иво Марков успяхме да се справим с нелеката задача за обучението на футболните съдии", каза Валери Минков. В заседателната зала на СОУ "Цар Симеон Велики" във Видин бе организирана методическа конференция с всички съдии и делегати, а на нея бе направен разбор на мачовете в родните и чуждестрании футболни първенства, както и турнирите Шампионска лига и Лига Европа, бяха коментирани и новите решения на УЕФА.

"Подобни семинари ще се организират всеки вторник, а съдийската колегия е осигурила лаптоп и мултимедия, което от своя страна позволява задълбочено и детайлно разгледжаде на спорните положения във футбола", каза за РАДИО ВИДИН Борислав Александров, бивш международен съдия, сега съдийски наблюдател на ФИФА и на УЕФА и главен инструктор на БФС по съдийските въпроси.

"Този уикенд стартира първенството в "А" окръжна футболна група Видин, а през пролетния дял на шампионата ще съдийстват 31 рефери, делегатите пък са 17 на брой", посочи Иво Марков, председател на областния съвет на БФС във Видин.

Срещите от 12-тия кръг в "А" областна футболна група Видин, пролетен дял, които предстоят да се изиграят тази събота и неделя:

ФК "Кула-04" Кула           - ФК "Дунав" Дунавци
ФК "Септември" Градец    - ФК "Ботев-Д" Димово
"Пластик" Старопатица    - ОФК"Бдин-1923" Видин
ФК "Ботев" Грамада         - "Венец" Орешец
"Партизани" Макреш        - ФК "Тимок" Брегово

Лидери във временното класиране са отборите на "Бдин" Видин и "Ботев" Грамада, с по 25 точки.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна