Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Атанасов от АСК "Старт-Н" Криводол: "Възродихме автомобилният спорт в Северозапада"

Стартът на рали кроса тази година ще бъде даден на пистата в село Мадан. На 3 и 4 май - петък и събота, ще се проведе първия кръг на държавния шампионат. Организатор на надпреварата е АСК "Старт Н" на Александър Атанасов. Благодарение на помощта на кметовете на общините Монтана и Бойчиновци - Златко Живков и Светлин Сретениев и спонсори в двата почивни дни в Мадан ще има много емоции на пистата и сред зрителите. 50 автомобила се очакват да участват в първия кръг. Конкуренцията е изключително голяма. Над 10 са машините в клас 4x4. Републиканският шампион за миналата година Румен Киров и неговите подгласници - Александър Иванов и Иван Живков, и тримата от "Монтана Рейсинг тим", ще застанат на старта. Голяма ще бъде и групата от пилотите на криводолския тим "Старт Н", сред които е опитният Васко Василев. Очаква се в Мадан от Бургас да пристигне и дългогодишният пилот и многократен шампион Стоян Апостолов - Рибката.

След повече от 10 години в рали кроса се завръща седемкратния шампион на страната Александър Атанасов. До миналата година той се състезаваше при бъгитата. Сега е подготвил нова машина "Форд Косуърд RS". На мястото на номера е изписано "SANDI". В петък от 14 часа започват тренировките и туровете. В събота за 9.30 часа е насрочено откриването.


"Въпреки слабо развитият ни регион, успяхме да възродим автомобилния спорт в Монтана. Имена като Румен Киров, Александър Иванов и Иван Живков говорят красноречиво за това. Тази година в Криводол ще проведем и международно състезание по рали-крос, а до две години да успеем да реализираме и кръг от Европейския шампионат.", каза капитана на отбора и председател на клуба Александър Атанасов, който е и майстор на спорта и седемкратен шампион на България по автокрос.

Всичко около състезанието - в звуковия файл!

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна