Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Иванов от ОУ "Иван Вазов" Видин спечели турнира по шах за ученици до IV клас

"Общо 90 участника от 6 училища от Видин и Белоградчик взеха участие в заключителния турнир за ученици до 4-ти клас от област Видин, който по традиця се проведе в СОУ "Любен Каравелов", каза за РАДИО ВИДИН председателя на ШК "Найден Войнов" Евтим Стефанов, който е и организатор на проявата.

На първо място се класира за втори път тази година Иван Иванов /на снимката/ от ОУ "Иван Вазов" с 6,5 от 7 възможни точки. Втори остана Габриел Йорданов от СОУ "П.Р.Славейков", а трета е победителката от предишния турнир – Вероника Тодорова – II клас.

Кристиян Ванков и Светлин Милчев заеха традиционно 4-5 място на този турнир, но поради изключително постоянното си представяне събраха най-много точки от турнирите и съответно завършиха на първите две места в генералното класиране.

"При официалното награждаване г-жа Любка Найденова, директор на училището домакин, връчи голямата награда – лаптоп – на победителя в генералното класиране – Кристиян Ванков, а Светлин Милчев взе колело. И двамата са ученици в IV клас в СОУ "П.Р.Славейков". На трето място се класира второкласничката Вероника Тодорова от ОУ "Иван Вазов", на която не й достигнаха "сантиметри", за да излезе начело на класирането.", каза още Стефанов

Следващите млади надежди на видинския шахмат, класиране в десетката на генералното класиране са както следва: Иван Иванов, Йоан Георгиев, Денис Симеоное /II клас/, Габриел Йорданов, Дейвид Ангелов, Васко Христов и Моника Иванова.

Призове за добре свършена работа получиха и преподавателите на учениците, събрали най-много точки, а именно: Николина Пекова от СОУ "П.Р.Славейков" - Видин, Милчо Трифонов от ОУ "Васил Левски" - Белоградчик, Татяна Генова и Людмила Станчева от ОУ "Иван Вазов" - Видин.

Предстоящите събития, на които младите, а и по-амбициозните възрастни любители на шахматната игра могат да вземат участие са турнирите в Кула 25-26 май и турнира на Белоградчик – 29 юни.

От 1 до 6 юли във Видин ще се проведе курс по шахмат от Националната Спортна Академия на преференциални условия за учители от област Видин, за който все още има възможност да се запишат желаещите преподаватели.
По публикацията работи: Борис Борисов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна