Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинският клуб по кану-каяк "Бдин 77" гради нов отбор

Видинският клуб по кану-каяк "Бдин 77" изгражда нов отбор, в който се подготвят и момичета, традиция, която бе прекъсната в годините на прехода. На държавния отборен шампионат, който се провежда в момента в Пловдив, "Бдин 77" участва с 35 състезатели.

"Участваме с момичета 5-6 клас, момчета до 7 клас и 8 по-големи деца. Отборът ни е нов, само четирима имат опит, всички останали са нови състезатели. Такава е и политика на клуба, сега започваме почти от нулата, като целта ни е след година-две тези деца да поемат щафетата от състезателите, които напуснаха, защото завършиха средното си образование и напуснаха града. Целта на клуба в настоящото състезание в Пловдив е децата да участват почти навсякъде, за да натрупат опит, а резултати от тях ще очакваме минимум след две години. Въпреки това очаквам най-малките момиченца да спечелят купа. В останалите възрасти мисля, че ще сме в призовата шестица. Нямаме големи претенции, защото децата са нови състезатели, но пък имат голямо желание.", каза за Радио Видин ст. треньорът на "Бдин 77" Искрен Георгиев.

Оптимизъм за бъдещето на видинското гребане вдъхва и фактът, че за пръв път от десетилетия насам в "Бдин 77" се подготвят състезатели и в дисциплината "кану".

"Имаме двама канусти при юношите младша възраст, надявам се поне единият от тях да се представи много добре на гребния канал в Пловдив", добави Искрен Георгиев.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна