Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любителски мотокрос в Кула

За четвърта година в Кула ще се проведе традиционен любителски мотокрос. Събитието е на 17 и 18 август и ще се състои на местния полигон. Спортната проява е организирана от община Кула и Станислав Марков.

"Официалното откриване на мотокроса е в неделя, на 18 август от 9.30 часа, а първите стартове ще са от 10 часа. В събота, на 17 август, ще се проведат свободните тренировки и квалификациите. Очакваме гости от съседните ни Сърбия и Румъния и Италия, както и от мотоклубове от цялата страна. Интересът към съсезанието е голям, тъй като по това време на годината календарът е свободен от републикански състезания. Съдиите, които сме поканили по нищо не отстъпват на тези от федерацията, разполагат с отлично оборудване и знания. И тази година ще има три класа: 65 до 85 куб.см, професионален клас МХ1 и МХ2, както и МХ3, любителския клас, където всеки може да се запише за участие, независимо от кубатурата на мотора си. И тази година няма да мине без атракции, а именно АТВ-та. Имаме потвърждение от клубове от Варна и Русе, които искат отново да покажат уменията си на пистата", каза организаторът на състезанието Станислав Марков.

Местната управа и над 20 фирми от региона ще осигурят нарадния фонд, посочи още Станислав Марков. Повече информация за събитието, снимки и клипове може да откриете на фейсбук страницата Motocross Kula 2013.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна