Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СК "Порт Лом" - победител в отборната надпревара от Републиканското първенство по водомоторен спорт в Лом

На завършилия втори кръг от Републиканското първенство по водомоторен спорт в Лом, състезателите на домакините от СК "Порт Лом" отново се представиха успешно и спечелиха отборната надпревара в крайното класиране, както и републиканската титла.
Четирима от ломските скутеристи - Адриан Младенов, Емил Емилов, Благовест Иванов и Евгени Витанов завоюваха златото в класовете: SA- 250, OA- 250, OB- 350 и R- 1000. Едуард Иванов в клас T -500, Ивелин Данчев в клас JT - 260, Марио Манойлов в клас OA -250, Георги Георгиев - клас SC 550 и Калоян Кирилов в клас R- 1000 останаха втори. Вилиян Горчев е 3-ти в клас T -500, а Ивелин Данчев, освен едно второ място, спечели и бронза в клас SA- 250. Заедно с провеждането на 2-рия кръг на Републиканското първенство, Българската федерация по водомоторен спорт отбеляза своя 60-годишен юбилей. Гости на тържеството в Лом бяха Любомир Кожухаров - председател на федерацията, ветерани и деятели на водомоторния спорт от цялата страна, както и ломски ветерани сред които Петър Ладовински, Станчо Русинов и Красимир Цветанов. Кметът на Лом Иво Иванов поздрави състезателите и ветераните по случай юбилея, а на 15 от тях Любомир Кожухаров връчи почетни юбилейни плакети.
"Доволен съм, въпреки високите темрепатури. Нашият клуб участва в 8 класа и общо 14 състезателя, повечето от които млади момчета, около 16 годишни. Благодаря и на колегите от останалите отбори от страната, които се държаха изключително професионално."
, каза Спиридон Дочев, треньор на ломския отбор.

Общо 8 отбора взеха участие в спортната надпревара. Клубове от Русе, Кърджали, Балчик, Варна, Първомай, Тутракан и домакините премериха сили в състезанието по водомоторен спорт на плаж "Лагуна" в Лом. Отборен първенец, а с това и за 4-ти пореден път, републикански шампион е отборът на "Порт Лом", който печели титлата на страната общо 9 пъти. Втори в крайното класиране е отборът на Русе, а трети - Кърджали.
По публикацията работи: Владимир Недев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна