Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови успехи за видинските гребци

Нов изключителен успех записа видинският клуб по кану-каяк "Ванто". На държавното индивидуално първенство в Пловдив възпитаниците на треньорите Стефан Илиев и Цветан Иванов завоюваха най-много златни медали и се наредиха на първо място в страната.

Близначките Петя и Симона Рангелови станаха шампионки на България в 5 дисциплини и записаха едно второ място. Четири златни и един сребърен медал спечели Ванес Антонова.

"Състезанието премина много добре, доволни сме. Клуб "Ванто" завоюво общо 17 златни, 9 сребърни и 6 бронзови медала, с което се нареди на първо място в страната. През септември ни предстои състезание за мъже и жени, регатата "Никола Велев". Пожелаваме си да продължаваме все така упорито да тренираме и да печелим само първите места.", казаха за предаването Клуб Спорт на Радио Видин трите момичета.  

Освен тях, медали за Видин донесоха още: Теодор Бисеров, Людмил Николов, Алекс Ангелов, Йордан Йорданов, Цветомир Боянов, Деян Любенов, Теодора Димитрова, Йоана Николова, Веселин Вълчев, Сиана Цветанова, Николай Милев, Калоян Ангелов, Кристина Иванова, Нивелина Микова, Петя Рангелова, Яна Радулова, Алекс Ангелов, Теодор Трендафилов, Николай Недялков, Владислав Пеков. 
 

Без медали, но с оптимизъм за бъдещето се завърна от Държавния индивидуален шампионат в Пловдив другият видински клуб по кану-каяк "Бдин 77".

"Участвахме с 28 състезатели, от които 24 са новопостъпили деца и участват за пръв път в състезание. През есента обявих, че клубът започва от нулата, защото много от утвърдените ни състезатели напуснаха Видин след като завършиха средното си образование. Привлякохме двама нови треньори, които да обучават децата - Стефан Иванов и Ирена Първанова. Целта пред клуба е да изградим ядро от около 20 деца, които да придобиват опит без да ги обременяваме с големи изисквания. Успехи от тези деца ще очакваме едва след 1-2 години. Децата се добри - има бъдеще в тях.", каза за Клуб Спорт старши треньорът на "Бдин 77" Искрен Георгиев и добави:

"Въпреки, че не спечелихме медали, набрахме двойно повече точки от предишното състезание - Държавният отборен шампионат. Хубаво е още, че тази година, може би за пръв път, нямахме финансови проблеми. Успяхме да обезпечим подготовката и участието в състезания. Фирми ни помогнаха с горивото за транспорта и осигуриха екипировка."

"Тренираме около 40 деца. Хубаво е, че се създаде едно ядро от около 25 деца, които тренират упорито и ежедневно, те вече знаят за какво идват и имат интерес. На състезанието в почти всички дисциплини влязохме в А финалите, при положение, че нашите деца са с 2 години по-малки от съперниците си, две от момичетата участваха дори с 4 години по-големи от тях и успяха да влязат в А финалите. Това ни дава много голяма надежда, че сме на правилен път.", обясни треньорът Стефан Иванов.

Подробни интервюта и обзор на участието на видинските гребци в Държавното индивидуално първенство, очаквайте в предаването Клуб Спорт на Радио Видин в неделя, 4 август, от 16 до 20 часа.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна