Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перфектна организация на мотосъбора в Кула

Въпреки малкия брой участници на мотокроса в град Кула, организацията беше на много високо ниво, съобщи за РАДИО ВИДИН Станислав Марков, който заедно с Община Кула организира събитието. Традиционният любителски мотокрос, чийто медиен партньор е РАДИО ВИДИН, се проведе за четвърти път. Събитието беше през почивните дни на полигона при входа на града.

© Снимка: Пламен Генчев

 
"На мотополигон Кула се стекоха доста зрители. Интересът беше засилен, но за съжаление тази година имахме най-малък брой участници. Това дали се дължи на кризата, дали на отпускарския сезон, дали на топлото време…Въпреки всичко организацията беше на много високо ниво, бяхме оценени от гостите, които пристигнаха, а те са виждали какви ли не състезания и трасета. Така или иначе шоуто се случи. Имахме 20 участници във всички класове- от най-малките детски класове до професионален клас и любителски такъв. 19 бяха участниците от България и един от Сърбия- Ненад Йеремич, който е многократен шампион на Сърбия. Той имаше доскоро австрийски лиценз. Караше в Европа и съответно неговата класа пролича над всички. В професионалния клас той беше първи, победи безапелационно"- каза за събитието Станислав Марков.

Мотокросът се проведе в три класа: 65 до 85 куб. см, професионален клас МХ1 и МХ2, както и МХ3, любителския клас. За мотокроса Община Кула осигури награден фонд от три хиляди лева.

По публикацията работи: Анжела Каменова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна