Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОФК "Бдин 1923" спечели турнира "Децата и футболът"

Децата на ОФК "Бдин 1923" спечелиха традиционния детски футболен турнир от националната програма "Децата и футболът", който се проведе във видинската Спортна зала "Фестивална". Състезанието е организирано от Българския футболен съюз, Асоциацията на българските футболисти и Община Видин. В турнира се включиха 8 отбора от Област Видин.

 

 

Класирането:

1. ОФК "Бдин 1923"
2. "Кула 04"
3. ДФК "Видин"
4. ФК "Тимок" Брегово
5. ФК "Рациария" Арчар
6. ОФК "Ружинци"
7. ФК "Буковец"
8. "Балкан" Белоградчик

Организаторите на състезанието раздадоха и индивидуални награди. Най-добър вратар на турнира стана Йордан Цветанов от "Кула 04", най-добър защитник - Марио Ангелов от ДФК "Видин", най-добър полузащитник - Филип Георгиев от ОФК "Бдин 1923", най-добър нападател - Велислав Петров от ФК "Кула 04", голмайстор със 7 попадения е Мартин Николов от ОФК "Бдин 1923", за най-добър състезател бе определен Алекс Мавров от ОФК "Бдин 1923", а за най-полезен - Цветан Шенгеров от ОФК "Тимок" Брегово. Отличие за най-добър треньор получи водачът на шампионите Павел Огнянов.

"Всеки един от отборите, всеки един от треньорите, всяко едно дете даде всичко от себе си, за което аз лично благодаря и поемам ангажимента да продължим и вбъдеще да радваме всяко едно дете и да даваме шанс на талантите да станат звезди", каза кметът на Община Видин Герго Гергов.

Ето какво каза за РАДИО ВИДИН генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Войчев след края на двудневния турнир "Децата и футболът":

"Целта на тази програма е повече деца да играят организирано футбол, за да ги отдалечим от алкохола, тютюнопушенето, дрогата. Другото важно за програмата е, че всички деца, които участват в турнирите, получават пълна футболна екипировка, което не е никак малко за условията, в които живеем. Турнирът във Видин бе много добре организиран и видяхме някои много интересни момчета, които може да станат бъдещи футболни звезди на България."

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна