Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още една победа за "Монтана" у дома

"Монтана" победи със 79:67 точки "Берое" /Стара Загора/ в мач от 7-ия кръг на Националната лига по баскетбол при жените, игран в зала "Младост". Момичетата на треньора Николай Боруков тръгнаха уверено и записаха първата четвърт след 20:14. В 16-та минута "Берое" успя да обърне играта и поведе с 24:22, но за кратко. На почивката "Монтана" се оттегли с точка аванс – 31:30. След подновяването на играта монтанчанки не допуснаха нова изненада. В 25-та минута авансът на "Монтана" стана 10 точки – 47:37, след което продължи да расте. Сирената дойде при 79:67 точки за "Монтана".
Милена Томова бе най-резултатна за победителките с 19 точки, Радостина Славова добави още 17. За "Берое" със 17 точки завърши Ивелина Вранчева, а 15 вкара Зорница Найденова.

Въпреки победата, Николай Боруков не бе доволен от играта на състезателките си: "С пет ниски играчи се играе по-трудно, но и изцяло подценихме мача, не подходихме сериозно. На разбора ги предупредих, че има такава вероятност. За съжаление, така и се получи- до края отборът не можа да се събере."  

Следващият мач на "Монтана" е на 1 декември. Тогава момичетата на Николай Боруков приемат "Нефтохимик". Мачът е от 18 часа в зала "Младост".

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна