Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момичетата на "Монтана" спечелиха турнира до 14 години

"Монтана" спечели турнира за момичета 10-14 години. Четири отбора отново се срещаха в зала "Огоста". Турнирът се проведе по програмата за развитие на девическия футбол в България, финансирана от УЕФА. Момичетата на треньорите Камелия Симеонова и Тодор Евлогиев нямаха конкуренция. Те постигнаха три победи и не допуснаха нито един гол.

Момичетата на "Монтана" победиха с 6:0 "Ботев 2000" /Враца/, наложиха се с 3:0 над "Чавдар" /Бяла Слатина/ и взеха успех с 5:0 над ДФК Видин. Така с актив от 9 точки и голова разлика 14:0 "Монтана" спечели състезанието.

"Дойде времето и ние да сме шампиони. Отборът беше и тактически, и технически, и емоционално на ниво. Затова и резултатът е такъв. Благодаря и на момичетата, и на треньора, който ни помага- Тодор Евлогиев"- каза Камелия Симеонова.  

На второ място е "Чавдар" /Бяла Слатина/. Момичетата на треньора Борислав Борисов – Боката биха с 4:1 врачанки и направиха 1:1 с видинчанки.

"Доволен съм от класирането но първите два мача не бяха на ниво. За втори път участваме, отборът ни е нов, трудно се работи с момичетата, но ще се мъчим, ще продължаваме напред"- каза Борислав Борисов.

На трето място се нареди "Ботев" /Враца/ след 4:0 над "Видин", който остана четвърти, след 1:1 с "Бяла Слатина". Наградите на отборите връчи председателят на Областния съвет на БФС в Монтана Боян Гергов.

За "Монтана" играха: Мариела Гогова, Яна Григорова, Гергана Александрова, Луиза Иванова, Мария Димитрова, Памела Панчева, Виктория Петрова, Юлиана Емилиянова, Паулина Павлова, Румяна Димитров, Людмила Павлова.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени