Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40 години от основаването си чества СК "Борба, самбо, джудо"-Видин

Снимка: РАДИО ВИДИН

40 години от основаването си ще отбележи тържествено видинският клуб по борба, самбо и джудо. Честването ще се състои в петък, 13 декември.

"Идеята за честването възникна отдавна. Клубът е с много големи традиции и с много успехи. Правилно е всички тези хора, които са минали през клуба, да бъдат по някакъв начин почетени. Поканени са учредителите на клуба от неговото създаване през 1973 година. Първият треньор е Любомир Лападатов, след него поеха поредица от треньори като Любен Гешев, Митко Николов, моя милост. В крайна сметка имаме 9 световни титли, 8 европейски и 27 състезатели, които са носители на по няколко медала от европейски и световни първенства по джудо и самбо. Ще се постараем да почетем всички тези хора. 20 от тези медалисти са потвърдили участието си. Поканили сме и председателя на Народното събрание Михаил Миков, както и президента Росен Плевнелиев, който стартира предизборната си кампания именно от нашата зала.", каза за РАДИО ВИДИН ст. треньорът на клуба Пламен Петров.

На следващия ден - 14 декември, събота, в спортна зала "Фестивална" ще се проведе традиционият коледен турнир по джудо във Видин. Участие в състезанието са заявили клубове от Бор, Зайчар, Ниш (Сърбия), Калафат, Турно Северин, Сибиу (Румъния), както и българските отбори от Козлодуй, Монтана, Враца, Георги Дамяново, Кнежа, най-силните софийски тимове и още няколко от цялата страна.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна