Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха коледните турнири по шах във Видин

Снимка: РАДИО ВИДИН

Областните коледни турнири по шахмат за деца започнаха днес във Видин. В първото състезание се включиха деца от първи и втори клас.

"Участват 41 деца от цялата област. Това е първото от общо 6 състезания за всяка възраст. Най-добре представилите се ще получат специални награди. Това е инициатива на ШК "Найден Войнов" с подкрепата на Регионалния инспекторат по образованието и от домакина на тазгодишните турнири - СОУ "Св. св. Кирил и Методий". Турнирите са част от обучението на децата по шахмат в самите училища, което въведохме от миналата година. В турнира се играят 7 кръга, победителите ще бъдат отличени, награди ще получат всички деца.", каза за Радио Видин председателят на ШК "Найден Войнов" Евтим Стефанов.

За повечето от децата това е първо състезание.

"Сам се научих да играя шах... Мен ме научи дядо... Аз се научих да играя в шахматната школа, шахът е много забавен... Тати ме научи да играя и ми харесва много...", споделиха децата.

 

 

 

 

Утре ще се проведе турнирът за ученици от 3 и 4 клас, а в сряда, 11 декември, ще играят по-големите: 5-8 клас. Също както през миналата учебна година, ще се проведат още 5 турнира - през януари, февруари, март, април и май 2014г., на които децата ще могат да вземат участие и да трупат точки в генералното класиране, а по-големите ученици могат да участват в откритите градски първенства по шах на Видин.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна