Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвети е Спортист на Видин за трети пореден път

Спортист № 1 на Видин за 2013 година Цветелина Цветанова в прегръдка с нейния треньор Пламен Петров
Снимка: РАДИО ВИДИН

Състезателката от спортен клуб "Борба, самбо, джудо" Цветелина Цветанова стана за трети пореден път спортист №1 на Видин за 2013 година. Треньорът на Цветелина - Пламен Петров бе определен за треньор на годината.

Топ 10 на Видин за 2013 година

Спортист номер 2 на Видин е състезателят по каяк Галин Георгиев. След него се нареждат - Тамара Панталеева, състезателка по самбо и джудо; Георги Георгиев - културизъм; Малин Малинов- самбо и джудо; Боряна Борисова- самбо и джудо; Николай Милев - каяк; Калоян Ангелов - кану; Димитър Милчев- самбо и джудо и Даниел Велков - самбо и джудо.

Водещите на Клуб СПОРТ по Радио ВИДИН Борис Борисов и Цветомир Цветанов получха награда за обективното отразяване на спортни събития. Награда за принос към отразяването на спортни събития в общината получи и главният продуцент на Радио ВИДИН Ваня Минева. За постигнати спортни резултати през 2013 г. и за утвърждаване на колективните спортове в Община Видин бяха отличени ВК "Бдин-Вида", БК "Видабаскет", Клубът по шахмат "Найден Войнов", ОФК "БДИН-1923". Отличия получиха и АСК "Жико- моторспорт", Спортен клуб по лека атлетика "Атлет", СК по бокс "Бдин", СК по тенис на маса "Бдинци 2000", УСК "Шампион".

"Чувствам се страхотно. Доволна съм от наградата. За трети път ставам Спортист на годината на Видин. Пожелавам си на първо място здраве, защото то ми липсва и на второ много успехи. Благодаря на треньора ми Пламен Петров за всичко, което прави за мен и клуба"- каза веднага след церемонията Цветелина Цветанова.

"Всички ние трябва да сме горди с тези 10 момчета и момичета. Бъдете сигурни, че в конкуренция с градове като Монтана, Враца, Габрово и други от големината на Видин, ги превъзхождаме тотално, а това означава, че в нашия град младите намират своето място. От името на всички колеги треньори ми се ще да ви обещаем, че ще направим всичко възможно на следващата лятна Олимпиада Видин да има свой представител и той да е някъде на почетната стълба", каза треньор №1 на Видин за 2013 година Пламен Петров.

Традиционният Бал на спортиста се организира и провежда под патронажа на кмета на Община Видин Герго Гергов. Сред официалните гости на церемонията бяха Пламен Трифонов - председател на Общински съвет - Видин, Орлин Василев - секретар на Общината, Борислава Борисова - зам-кмет "Хуманитарни дейност и социална политика", Добромир Дилов - зам-кмет "Устройство на територията и развитие на инфраструктурата" и архимандрит Поликарп - председател на катедралния храм "Св. Димитър".

Успехите на спортист №1 на Видин за 2013 година Цветелина Цветанова: 

През тази година Цвети завоюва трето място на Световното първенство по джудо при девойките старша възраст. Това е първият медал за България в тази възрастова група в 60-годишната история на българското джудо. Цветелина спечели и трети пореден златен медал от Световно първенство по самбо. Тя е първа при девойките старша възраст- джудо, на турнира Европейска купа; пета на Европейското първенство по джудо при девойките старша възраст; първа на Държавното първенство по джудо за девойки старша възраст и трета при девойките до 21 години; първа е и на Държавното първенство по самбо при девойките до 18 години.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов и Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна