Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинският спортен клуб "Борба, самбо, джудо" отбеляза своята 40-та годишнина

Снимка: РАДИО ВИДИН

40 години от основаването си отбеляза тържествено видинския спортен клуб "Борба, самбо и джудо". Честването ще се състоя в петък, 13 декември.
Празникът на спортния клуб уважиха над 100 души. Официални гости бяха председателя на Общински съвет Видин Пламен Трифонов, зам.-кметовете Борислава Борисова и Добромир Дилов и други.

"Един достоен спортист е достоен българин, достоен човек" – каза Пламен Трифонов. Той връчи поздравителен адрес на Пламен Петров - ст. треньор на клуба. Трифонов поднесе и подаръци от името на кмета на общината.
Зам.-кметът "Устройство на територията и развитие на инфраструктурата" Добромир Дилов бе поканен на сцената, за да прочете поздравителен адрес от името на кмета на Видин Герго Гергов. "За мен е изключителна чест да Ви приветствам по този повод и да изразя своята искрена подкрепа за всичко, което правите. Бих желал да засвидетелствам своето уважение към състезателите, както и към работата на техните треньори. Защото всеки един от вас полага неимоверни усилия, за да докаже, че Видин е град със забележителни постижения в областта на спорта. Вярвам, че положеният труд и всеотдайността ви ще продължават да дават своите плодове и занапред!" – пише в адреса. Борислава Борисова - зам.-кмет "Хуманитарни дейности и социална политика" също отправи своите пожелания за бъдещи успехи и връчи отличия на някои от най-изявените през годините треньори на клуба. Пламен Трифонов бе поканен от ст. треньора на клуба, за да получи от името на кмета на общината специален плакет в знак на благодарност от страна на състезателите и треньорите. "Искам да изкажа своята признателност към г-н Гергов. Без неговото съдействие нямаше да се справим" – каза Пламен Петров.

Голяма част от състезателите в клуба през годините бяха наградени с плакети за завоюваните си титли и медали през годините, това са Николай Христов, Васил Соколов, Бисер Николов, Ивайло Димитров, Ивайло Тодоров, Живко Шалваров, Георги Тодоров, Росен Вълчев, Славчо Василев, Никола Филипов, Христо Цеков, Георги Стоянов, Теодора Кръстева, Сашо Янев, Арман Мкртчян, Цеца Димитрова, Светослав Станков, Ивелина Емилова, Глория Василева, Гарбиела Кирилова, Боряна Борисова, Тамара Панталеева, Цветелина Цветанова и други.

Чаровната водеща Паулина Милчева

"Човек може да сбъдне страшно много мечти за 40 години. Аз сбъднах своите. Факт са 84 медала от световни и европейски първенства, както и безброй много държавни отличия, или най-общо казано 9 световни титли, 8 европейски и 27 състезатели, които са носители на по няколко медала от европейски и световни първенства по джудо и самбо.", каза в словото си треньора Пламен Петров.

 

 

Събитието уважи първия треньор Любомир Лападатов:

Любомир Лападатов / в средата/

"Пламен Петров е първият медалист по самбо за Видин. Много се гордея с него. Еден ден този човек трябва да има паметник в крайдунавския град. Пожелавам му още дълги години да е жив и здрав. Имената в списъка са много и няма как да спомена всички, но няма как да не кажа името на още един човек, който получава от мен признание, това е Васко Соколов. Благодаря ви, че ви има."

Днес в спортна зала "Фестивална" се провежда традиционен коледен турнир по джудо, който е с международно участие.

 

По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна