Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18 клуба и 212 участника в 8-мия Международен коледен турнир по джудо във Видин

Снимка: facebook.com - личен профил СК" БОРБА, САМБО, ДЖУДО" - ВИДИН

Международен коледен турнир по джудо се проведе за осма поредна година във Видин. Общо двеста и дванадесет участници от 18 клуба от България, Сърбия и Румъния премериха сили на тепиха в Спортна зала "Фестивална". Младите спортисти бяха разделени в четири възрастови групи и в различни категории според теглото си.

Община Видин награди най-добрите при девойките и младежите, родени през 1993-1998 г. с медали и купи. В комплексното отборно класиране първенци станаха състезателите-домакини от Спортен клуб "Борба, самбо, джудо".

Фото: facebook.com - личен профил СК" БОРБА, САМБО, ДЖУДО" - ВИДИН

"Силен турнир. Благодаря на всички, които откликнаха на нашата покана. Благодаря на община Видин за подкрепата, на съдиите, на всички треньори и състезатели за прекрасната организация и участие. Радващото за мен е, че успяхме да постигнем изключителна масовост. Ние, от СК "Борба, самбо, джудо" участвахме с около 60 състезатели. Щастлив съм и от факта, че съседите ни от Румъния и Събрия изразиха мнение, че се е получил турнир от световна величина", каза за радио ВИДИН треньора на видинския тим Пламен Петров.

Цялото интервю с Пламен Петров може да чуете в прикачения файл! 

По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна