Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" оглави класирането след категорична победа над "Левски"

Снимка: Любо Андреев

Монтана победи с 68:55 точки Левски в дербито на 10-ия кръг на Националната баскетболна лига при жените. Над 400 зрителите в зала "Младост" аплодираха успехът на момичетата на треньора Николай Боруков. Победата изкачи Монтана на върха във временното класиране. Левски тръгна по-уверено в мача. Момичетата на Стефан Михайлов водиха в първите седем минути. С кош на Милена Томова монтанчанки поведоха с 13:11 точки и до края не изпуснаха водачеството. През втората четвърт Монтана стартира с 10:0 и започва да трупа преднина. При 40:22 точки монтанчанки се оттеглиха на почивката. Следващата част започна по същия сценарий, този път с 14:0. Авансът нарастваше и минути преди  последната четвърт стигна 34 точки. В последната четвърт домакинките явно се поизмориха и Левски успя да вкара някоя друга точка. В крайна сметка Монтана би "сините". Монтанчанки имаха предимство в борбата под коша, както и по-добра стрелбата от игра. С по 21 точки за Монтана завършиха Анна Соколан и Радостина Славова. За Левски с 20 се отчете Христина Иванова.

"Смятам, че днес играхме слабо. Отборът на Монтана беше много мотивиран, до средата на третата част бяха пълни господарки на игрището. Направихме много грешки, когато се ориентирахме, беше много късно.", обясни причините за загубата на Левски треньорът Стефан Михайлов.

"Добре изиграхме мача, играхме добре в защита, гостенките не успяха да се оринтират. Водехме с 35 точки, но в последната част се поуморихме, натрупахме и фалове.", коментира треньорът на Монтана Николай Боруков.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна