Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биатлонистката Десислава Стоянова: "Щастлива съм, че отивам в Сочи"

Снимка: Петя Генова: личен архив

Българската федерация по биатлон избра берковчанката Десислава Стоянова за българският представител при жените за олимпиадата в Сочи. Шефовете на федерация бяха поставени пред дилемата кое наше момиче да замине за най-престижния спортен форум, тъй като за втора поредна зимна олимпиада България има само една квота в дамския биатлон.

"Изборът бе взет буквално в последния момент и натежаха резултатите от последния старт в Льо Гран-Борнан." - поясни в телефонен разговор за слушателите на РАДИО ВИДИН Павлина Филипова - член на Управителния съвет и дългогодишен треньор на Деси. "Това е най-добрият резултат на българка за изминалите три купи за сезона. Много съм щастлива и горда." - допълни още европейската ни шампионка. Конкуренция на Деси за квотата бе най-опитната в отбора Емилия Йорданова.

На 14 декември берковчанката  записа най-доброто си представяне в кариерата в Световната купа по биатлон. За пръв път тя попадна в зоната на точките на спринта на 7,5 километра във френския зимен център Анеси - Льо Гран Борнан. Деси финишира на историческата за нея 27-а позиция, на една минута и 5,5 секунди от победителката. За това и помогна и перфектната стрелба - берковчанката повали всичките си мишени. Така Деси спечели 14 точки за генералното класиране и днес ще участва в преследването. Като част от щафетата през сезона Деси има две 19-ти места - в Анеси и в австрийския зимен център Хохфилцен от 7 декември, което бе и първия старт за щафета за сезона. Деси е част от женския национален тим заедно с Емилия Йорданова, Дафинка Коева и Стефани Попова. Деси Стоянова започна кариерата си на биатлонист в берковския отбор, ръководен от Павлина Филипова и Вероника Григорова. Именно там тя даде заявка за наследник на Павлина и стана част от националния Б отбор. Вече втори сезон тренира в "Славия".

По публикацията работи: Петя Генова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна