Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" начело в класирането след победа над "Рилски спортист" с 68:53

Снимка: Любо Андреев

Иван Лепичев и Николай Боруков в зала "Младост"

Баскетболистките на Монтана се наложиха у дома с 68:53 точки над "Рилски спортист" /Самоков/ в мач от 12-ия кръг на Националната баскетболна лига при жените. Това бе осмата победа на момичетата на треньора Николай Боруков.

Гостите от Самоков, водени от екснаставника на монтанчанки Иван Лепичев, измъчиха съперника си през първото полувреме, но през второто те капитулираха. След оспорвана първа четвърт, преминала през обрати и изравнявания, резултатът беше равен - 17:17. Разликата не преминаваше 2-3 точки и през следващата четвърт, която бе за "Рилецо" със 17:15. На почивката гостенките имаха аванс от 2 точки. Само няколко минути бяха необходими на "Монтана" след почивката, за да се върне начело и до края не даде шанс на съперника да се върне в мача. Освен че имаха по-добра успеваемост при стрелбата общо от игра - 41% срещу 36%, монтанчанки отнеха 20 топки срещу 6 на съперника и предизвикаха 29 грешки на самоковки, извършвайки 23 от своя страна. "Рилски спортист" пък не успя да вкара нито един от 11-те си опита от тройката.

Анна Соколан и Стефка Николова бяха най-резултатни за "Монтана" с по 14 точки, а по 11 добавиха Олена Самбурска и Радостина Славова. За "Рилецо" Стефка Митева регистрира "дабъл- дабъл" от 14 точки и 10 борби. Добър мач изигра и Теодора Динева - 12 точки, 5 борби и 5 асистенции.

Кметът на Монтана Златко Живков изгледа в зала "Младост" победата на баскетболистките над "Рилски спортист" /Самоков/. След мача градоначалникът зарадва с подаръци момичетата на Николай Боруков. Срещата със Самоков бе последна за "Монтана" от 2013 година. Отборът подновява тренировки на 5 януари 2014 година.

Коментарите за мача на двамата треньори- Иван Лепичев и Николай Боруков чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна