Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на "Бдин": "Целта ни е да развием детския футбол"

Снимка: РАДИО ВИДИН

Пред ръководството на ОФК "Бдин 1923" Видин не стои на дневен ред фикс идеята тимът да влезе в "Б" футболна група. "Идеята ни е да развиваме детско-юношеската школа и мъжкия отбор, като това става с наши момчета" - това зяви днес на пресконференция старши треньорът на тима Любен Любенов.

"За ръководството на "Бдин" е важно не къде се намира отборът в първенството, а колко юноши от школата има в мъжкия тим. Ще влезем в "Б" група тогава, когато имаме боеспособен отбор, изграден от наши момчета. Тази година конкуренцията в Северозападната "В" група е силна, няма да се откажем. Напуснаха ни възлови футболисти, а това ни дава предпоставка да налагаме колкото се може повече местни момчета. Искам веднъж завинаги да се разбере, че това е основната идея пред клуба и ще помоля видинчани да са търпеливи и толерантни към тези млади футболисти"- каза Любен Любенов.

Според него проблем пред клуба е спортно-техническата база и най-вече липсата на тренировъчни терени: 

"Проблемът е с отчуждаването на тренировъчните терени. Процедурата там е сложна, да, ползваме ги, но само дотам. В най-лошия случай ще прибегнем до варианта да извозваме децата до близки населени места до Видин, където има възможност да се тренира - стадиона в село Макреш, игрището в Кутово. Имаме изградено помощно игрище пред стадион "Бенковски", но то не е достатъчно."

На въпроса не би ли могло да се полза базата на старото поделение, в близост до крепостта "Баба Вида" във Видин за тренировки, треньорът отговори:

"Игрището там се ползва от жителите на Видин, които имат желание да играят футбол. Аз не мога да ги изгоня. Предполагам, че има възможност обекта да се стопанисва по друг начин и да се изградят допълнителни игрища." 
 

В школата на "Бдин" тренират около 100-120 деца. Според треньора на юношите  Павел Павлов те работят добре:

"Сигурен съм, че един ден мъжкият тим ще бъде изграден на 90% от местни момчета. Това ни е основната идея. Радващо е, че в момента имаме 7 момчета от школата, които са в мъжкия тим." 

Според спортния директор на "Бдин" Пламен Ванцов целта е да се даде шанс на момчетата да израстнат до мъжкия състав:

"Нашата работа е да съумеем да ги задържим във Видин. Това е и наша отговорност."

На пресконференцията стана ясно, че продължават преговорите за съвместно сътрудничесто между община Картал, Истанбул и община Видин, които през лятото на 2013 година дариха екипи на "Бдин".

По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени