Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерацията по автомоделен спорт с нов устав

Огнян Филипов и Янко Здравков
Снимка: Жоро Александров

Българската федерация по автомоделен спорт ще промени своя устав и ще се регистрира наново, според изискванията на закона за лицата и семействата - това решение беше взето на годишното отчетно-изборно събрание на спортната организация. Най-висшият форум на федерацията, чието седалище е във Враца, се проведе вчера във Враца. Заради обилния снеговалеж, събранието закъсння с цял час, но когато делегатите му се събраха, взеха решение за необходимите промени в подкрепата на бъдещето на автомоделизма. Форумът беше воден от президента на спортната организация д-р Янко Здравков.

Отчетите на управителния и контролния съвет за свършеното през 2013 година бяха приети без забележки. Делегатите и гостите на събранието концентрираха вниманието си върху извършената проверка от министерството на младежта и спорта. В края на миналата година ведомството отчете някои съществени слабости в работата на автомоделната организация.

Делегатите на форума решиха да насрочат извънредно общо събрание на 26 април т.г., което да коригира приетия устав на федерацията от 1999 година, както и да узакони клубовете, желаещи да развиват спортна дейност по автомоделизъм, както и да се пререгистрира закона за лицата и семействата с нестопанска цел. През април ще бъде приет и бюджета на БФАМС за 2014 г.

През следващата седмица предстои среща на ръководстото на федерацията с председателя на комисията на младежта, спорта и децата към народното събрание, както и с министъра за младежта и спорта.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна