Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов с първи гол за "Монако"

Димитър Бербатов с първи гол за "Монако"
Снимка: Sportal

Димитър Бербатов класира тима си „Монако“ за четвъртфиналите на турнира за Купата на Франция. Бившият ни национал отбеляза своето първо попадение, след като се разписа в 114-ата минута на продълженията.

Българинът се появи за втори път след преминаването си в Княжеството като резерва, заменяйки в 64-тата минута Мунир Обади.

Редовното време завърши 0:0, въпреки че почти цяло второ полувреме домакините от Ница играха с човек по-малко. Тимъти Колоджейчак беше изгонен с червен картон в 48-ата минута и домакините се прибраха пред вратаря си Муез Хасен, който също се представи на високо ниво. Колоджейчак беше изгонен от терена заради удар по бившия играч на Челси Рикардо Карвальо.

Шест минути преди да дойдат дузпите, Бербатов се разписа за успеха на "принцовете". Той изпревари вратар и защитник и падайки, подложи крак при центрирането отдясно на аржентинското крило Лукас Окампос.

Беше добра победа за отбора и още по-добра за мен, защото вкарах гола. Всеки е щастлив, вижда се в съблекалнята. Мачът беше труден. Тази победа обаче сега е в миналото. Гледаме напред, заяви Бербатов.

Наставникът Клаудио Раниери обърна специално внимание на Димитър Бербатов:

Бербатов е много интелигентен. Той може да даде завършващия пас и да отбележи попадение. Ница е много силен отбор като домакин. Очаквахме да е трудно. Заслужавахме да спечелим. Добре стъпихме на терена, но не бяхме концентрирани пред вратата. (…) Чакаме Лион. Знаем, че ще бъде много трудно, но сме подготвени, каза още специалистът.

Следващата среща на "Монако" е в събота от 18,00 часа на гости на "Бастия".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна