Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласуват средствата за подпомагане на спортните клубове във Видин

Снимка: РАДИО ВИДИН

В петък, 14 февруари, видинският Общински съвет ще гласува предложението на кмета Герго Гергов за залагане на средства за подпомагане дейността на спортните клубове и за възнаграждения на треньори като допълнителен финансов стимул за развитие на спорта в Община Видин в Бюджет 2014 година. Предложението бе разгледано на заседание на постоянните комисии към местния парламент.

"Средствата, които са предложени тази година са 130 хил. лева за субсидиране на дейността на спортните клубове и 57 хил. лева за възнаграждения на треньори. Това са средствата, които очакваме да бъдат одобрение на следващото заседание на Общинския съвет и след това да бъдат раздадени на клубовете. В сравнение с миналата година, сумата е същата. Отделен въпрос обаче е колко от тези пари напрактика ще бъдат преведени на спортните клубове, т.е. по какъв начин решението на Общинския съвет ще бъде спазено от кмета.", каза за Радио ВИДИН Вардан Папикян, член на комисията за работа с децата, спорта и туризма.

В тази връзка в петък, 7 февруари, Вардан Папикян, в качеството си на общински съветник, внесе официално питане до кмета на Община Видин, за това как е изпълнено Решението на Общинския съвет, взето на 30 май миналата година, относно сумите, заложени в Бюджет 2013 на Община Видин за подпомагане дейността на спортните клубове.

"Каква част от сумата 130 000 лева е изплатена и на кои спортни клубове? Каква част от сумата 59 520 лева е изплатена на треньорите на спортни клубове?", пита Вардан Папикян.

Отговорът се очаква да бъде даден на редовното заседание на Общинския съвет в петък.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна