Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Дончева: Има възможност вотът на недоверие да успее

Снимка: БГНЕС

Има някаква възможност монолитното мнозинство в парламента да се разцепи и да се стигне до успешен вот на недоверие. Това мнение изрази пред bTV Татяна Дончева. Според нея в момента тече разделяне на бизнеси, свързани с политическите сили, и това е предпоставка за евентуално разминаване при вземане на политически решения.

Може да има много основания да бъде обвинено правителството в нещо, но ако не се извадят аргументи за това, хората няма да разберат. А ГЕРБ няма подготвени хора, които да аргументират мотивите си за внесения вот, коментира Дончева.

По думите й не можем да станем по-малко енергийно зависими от Русия, без да развиваме ядрена енергетика с други големи ядрени държави. Трябва да има баланс на интереси и конкуренция в сектора, смята Дончева.

Помолена да коментира определението на зам.-председателя на парламента Мая Манолова, че внасянето на вота на недоверие по тема енергетика е като "любов по време на холера", Татяна Дончева заяви: Просто ми омръзна да говорят глупости за всякакви сериозни неща.

По повод предстоящите евроизбори, тя заяви, че е съвсем реално АБВ на Георги Първанов да не спечели място в Европарламента. Според Дончева залогът на тези избори е най-голям за "Атака". Ако хората на Сидеров не влязат в Европарламента, те ще трябва да предприемат стъпки, които да им гарантират участие в следващия парламент, иначе ще изпаднат и от него. Важна ще е и ролята на депутатите, които се обвързаха с Николай Бареков и също не е ясно каква позиция ще заемат след 25-и май, допълни тя.

Що се отнася до БСП, Дончева заяви, че няма положение, при което левицата да загуби. Те никога няма да го признаят. И двама депутати да вкарат, пак ще казват, че са спечелили, посочи тя.

Делян Пеевски е Ахмед Доган, каза още лидерът на "Движение 21". По думите й това, което прави Пеевски, е онова, за което Доган няма да си цапа ръцете и да напусне сараите си. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна