Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премии от по 1 500 лева за Дейвид Хъдълстон и Дамян Игнатов

Премии от по 1 500 лева за Дейвид Хъдълстон и Дамян Игнатов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

БФ Гимнастика връчи премии от по 1500 лева на Дейвид Хъдълстон и на неговия личен треньор Дамян Игнатов след успешното представяне на европейското първенство по спортна гимнастика в София. 13-годишният гимнастик зае 12-о място в многобоя и се класира пети на финалите на кон с гривни и на успоредка при юношите, където игра срещу доста по-големи на възраст съперници. Президентът на БФГимнастика Красимир Дунев заяви, че е доволен от преведеното състезание и постигнатите успехи на българските отбори.

Измина един голям маратон, който беше много успешен като организация и класиране. Целите, които си бяхме поставили, бяха изпълнени. Мъжкият отбор се класира за европейските игри догодина в Баку, три състезателки при жените също, Владимир Тушев спечели квота за младежките олимпийски игри в Китай, а това което направи Дейвид Хъдълстон е нещо уникално.

 

Треньорът на Хъдълстон - Дамян Игнатов заяви, че това европейско първенство е било много трудно за него и съпътствано с много проблеми.

При мен това европейско първенство протече много трудно. Дейвид беше контузен през януари, бях притеснен и дори не бях убеден, че той ще се представи толкова добре. Игра 14 уреда безупречно. Аз съм възхитен. Представянето му е перфектно.

 Проблем с също, че Дейвид заминава за САЩ, където ще остане да живее поне в следващите шест месеца. Красимир Дунев заяви, че федерацията ще се постарае следващата година да изпрати Игнатов в САЩ да тренира Хъдълстон.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна