Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чили с очаквана победа на старта световното - 3:1 срещу Австралия

Чили тръгна с очаквани 3 точки на световното
Снимка: FIFA

Отборът на Чили започна с победа участието си на Мондиала, след като се наложи с 3:1 над състава на Австралия в мач от втора група. Алексис Санчес и Хорхе Валдивия вкараха два гола за чилийците в първите 15 минути, а Жан Босежур довърши съперника в добавеното време на срещата. Преди това се бе разписал Тим Кейхил, който вкара за трети път на световни финали за Австралия.

Мачът започна прекрасно за южноамериканците, които заложиха на масирани атаки към вратата на Матю Риан. В 12-та минута Едуардо Варгас се пребори за една топка в наказателното поле и подаде към Санчес, който от няколко метра вкара. Само след 2 минути бе точен халфът Валдивия, който вкара с хубав плътен удар.

Все пак в средата на полувремето след пробив на Иван Франич Кейхил вкара с глава във вратата на Клаудио Браво. Нов гол на Кейхил бе отменен заради засада в началото на втората част.

Двубоят продължи с центрирания на австралийците и бързи контри на чилийците, които стигнаха до гола на успокоението чрез резервата Жан Босежур в добавеното време.

Среща от втора група на световното първенство:

Чили - Австралия - 3:1

1:0 А. Санчес (12)
2:0 Х. Валдивия (14)
2:1 Т. Кейхил (35)
3:1 Ж. Босежур (90)


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна