Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коста Рика победи и Италия, прати англичаните в Лондон

Руис вкара победния гол за Коста Рика срещу Италия
Снимка: FIFA

Отборът на Коста Рика, който бе считан за аутсайдер в най-тежката група на Мондиала - 4-та група заедно с тимовете на Италия, Англия и Уругвай, поднесе нова изненада и записа една от най-престижните победи в историята си след успех над Италия с 1:0. В герой за костариканците се превърна Браян Руис, който вкара с глава в 44-та минута. Сега италианците ще се нуждаят от поне точка срещу Уругвай в последния си мач в групата, докато мачът Коста Рика - Англия е без значение за европейците, които със сигурност отпадат.

Заради жегата и влажността двубоят се игра на бавни обороти, от което се възползваха костариканците. Италия стигна до положение в 30-та минута, когато Марио Балотели направи невероятен пропуск сам срещу вратаря Навас. 2 минути преди края на полувремето щабът на Коста Рика правилно претендираше за дузпа за нарушение на Джорджо Киелини срещу Джоел Кембъл, но такава не бе отсъдена. Само минута по-късно Руис бе оставен непокрит и стреля с глава в горната греда, топката тупна зад голлинията и гърба на Буфон и излезе от вратата, но на повторението се видя, че правилно бе зачетен.

През второто полувреме, въпреки влизането на Антонио Касано, италианците не стигнаха до чисто голово положение и заслужено загубиха втория си мач на световното.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна