Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Петър Калчев: Изгревът от "Хоризонт"-а е прекрасен

3
Актьорът Петър Калчев
Снимка: Георги Бангиев

На импровизираната плажна ивица в студио 10 на БНР, декорирана със 100 метра рибарска мрежа, 50 метра корда, плажни аксесоари и интерактивна мултимедийна видео проекция в нощта на 1-ви юли (Джулая) - се разиграха истински морски сюжети. Похапваха се океански и морски деликатеси гарнирани с подходящо изстудено вино, пяха се песни, свири се на китара, водеха се интересни разговори. Изненадите в студиото следваха една след друга. Гостът на предаването "Нощен Хоризонт", актьорът от Малък градски театър "Зад канала" Петър Калчев остана без дъх, той беше емоционално зашеметен.

Слушателите, а и зрителите на "Нощен Хоризонт", които гледаха това издание на предаването на интернет портала: www.bnr.bg - научиха интересни неща от неговия живот и творчество. Разбраха, че Петър Калчев е завършил Техникума по корабостроене и корабоплаване "Св. Николай Чудотворец" във Варна, но никога не си е представял, че ще бъде омазан до лактите с масло монтьор на корабни машини. Към театъра се е насочил, след като е открил една обява във вестника за театрален курс. И така се е докоснал до театралната магия чрез водещата на школата актрисата Виолета Тодорова.

Петър Калчев следва борбено мечтите си. След няколко неуспешни опита да влезе в театралната академия той не се отказва. През 1998 г. го приемат актьорско майсторство за куклен театър. Дебютира в Драматично-куклен театър "Константин Величков" - Пазарджик. От 2000 г. е в трупата на МГТ „Зад канала”, където и до днес успешно работи с режисьори като Лилия Абаджиева, Мариус Куркински, Бина Харалампиева и много други.

Той е не само добър актьор, но и добър човек, каза за Петър верният му приятел актьорът Филип Аврамов, който дойде на живо в студиото на "Нощен Хоризонт" с китара за да поздрави своя добър колега и незаменим приятел. За неговите достойнства говори и приятелката му от детинство Анна Хараламбиева, която дебютира като репортер в ефира на "Хоризонт" с пряко включване от Камен бряг и пресъздаде настроението на почитателите на юлското слънце, събрали се в емблематичното селище. А сестра му Милена сподели, че той е братът - мечта.

Петър Калчев е човек, който следи политическите събития в страната. Не одобрява процесите у нас, но иска да вярва, че ще има промяна. Най-важното в живота е честността във взаимоотношенията между хората, каза на раздяла Петър Калчев. Но над всичко за него е театърът.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна