Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янчо Стойчев: Дано да видим и друг олимпийски шампион в плуването ни

Янчо Стойчев
Снимка: Спортал

Данаил Славчев и неговият треньор Янчо Стойчев утре заминават за Младежките олимпийски игри в Нанджин. Младият ни плувец сподели, че  подготовката е преминала много добре и отива в Китай с амбицията да се класира за финала на 50 метра гръб. 

На държавното първенство за мъже и жени спечелих 7 медала, постоянно подобрявам постиженията си, въпреки че през  май си счупих ръката и близо месец не тренирах. Сега с ръката ми всичко е наред, чувствам се отлично, на Европейското първенство за младежи през юли подобрих националния рекорд и се надявам на добро представяне и на 50, и на 100 м в Нанджин, каза Славчев.

Неговият треньор Янчо Стойчев допълни, че в Младежките олимпийски игри  ще участват над 400 плувци, конкуренцията е много голяма и всички страни, с изключение на САЩ, ще участват с най-добрите си състезатели. На 17 август е стартът на 100 м гръб, а на 19 август – на 50 м. Басейнът, на който ще се проведат състезанията, е много модерен, докато у нас и най-добрите ни плувци нямат възможност да се готвят пълноценно през цялата година.

Общината в Бургас полага големи грижи за спорта, в момента се изграждат няколко басейна и се надявам от следващия сезон условията за подготовка да се подобрят. Тогава можем да мислим за още по-добри резултати не само при юношите, но и при мъжете, заяви Стойчев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна