Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Тушев с място във финала в многобоя и на халки в Нанджин

Владимир Тушев с място във финала в многобоя и на халки в Нанджин
Снимка: БОК

Владимир Тушев се класира за финала в многобоя и в този на халки на турнира по спортна гимнастика на вторите Младежки Олимпийски игри в китайския град Нанджин. Възпитаникът на Димитър Митев получи за изпълнението си на халки в квалификациите на многобоя втора оценка от 13.950 точки. С първа оценка е представителят на домакините Юе Ма с 14.250 точки. Българинът завърши на 18-о място в квалификациите за многобоя със сбор от 76.675 точки и спечели място на финала. Той получи оценки 12.850 точки на земя, 12.600 точки на кон с гривни, 13.950 точки на халки, 13.300 точки на прескок, 12.675 точки на успоредка и 11.300 точки на висилка. С първа оценка в квалификациите за многобоя е Джарни Реджини-Моран (Великобритания) с 84.400 точки. Финалът в многобоя е на 19-и август, а на халки - на 23-ти август. 

Мария Мицова започна с победа в турнира по бадминтон при девойките, като надигра Кристин Кууба (Естония) с 2:0 игри. В надпреварата при младежите Владимир Шишков загуби от Волфганг Гнед (Австрия) с 1:2 игри.

В турнира по джудо в категория 66 килограма за младежи Стоян Тарапанов отпадна от надпреварата след поражения от Шхроб Турсунов ( Узбекистан) и от арменеца Харутюн Дермишян.

Десислава Георгиева завърши четвърта в сериите на единичен скул от надпреварата по гребане и утре ще се състезава в репешажите за класиране на полуфиналите в дисциплината. 

В турнира по спортна стрелба Лидия Ненчева завърши на 15-о място в дисциплината 10 метра въздушен пистолет.

В състезанията по плуване Георгия Кадоглу не успя да се класира за полуфиналите и остана на 26-о място в дисциплината 50 метра бруст. На 200 метра съчетано плуване Кадоглу се нареди 15-а.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна