Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Георгиева е на полуфинал в дисциплината единичен скул в Нанджин

Десислава Георгиева е на полуфинал в дисциплината единичен скул в Нанджин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Десислава Георгиева се класира за полуфиналите на единичен скул от надпреварата по гребане на вторите Младежки олимпийски игри в китайския град Нанджин. Българката спечели трета серия от репешажите. Георгиева ще стартира утре в първа полуфинална серия заедно с представителки на Ирландия, Чехия, Парагвай, Беларус и Хърватия.

В надпреварата по ветроходство клас Byte CII Виктория Хинковска заема 15-о място след втората гонка. Тя беше 24-та в първия етап от състезанието, в което участват 30 девойки. Третата гонка също трябваше да се проведе днес, но беше отложена за утре. Начело след първите две от общо 10 гонки е Александра Далберг (Финландия).

Мария Мицова допусна загуба във втория си мач в турнира по бадминтон, след като отстъпи пред Нг Ц Яу (Хонконг) с 18:21, 22:24 гейма в среща от втория кръг в груповата фаза. Следващата съперничка на българката, която има до момента победа и загуба, утре ще бъде германката Луизе Хайм. Победителката в групата се класира за четвъртфиналите.

В надпреварата при младежите Владимир Шишков загуби от Чеук Ю Лий (Хонконг) с 15:21, 12:21 във втория кръг. Българинът, който е с две загуби, излиза утре срещу Даниел Гуда (Австралия).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени