Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Мицова с втора загуба в турнира по бадминтон в Нанджин

Мария Мицова с втора загуба в турнира по бадминтон в Нанджин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мария Мицова допусна загуба в третия си мач в турнира по бадминтон при девойките на вторите Младежки олимпийски игри в китайския град Нанджин. Българката отстъпи пред германката Луизе Хайм със 17:21, 13:21 гейма за 30 минути в среща от третия кръг в груповата фаза. Мицова отпадна от надпреварата, тъй като завърши на трето място в подреждането с една победа и две поражения. Само победителката в групата се класира за четвъртфиналите.

В надпреварата при младежите Владимир Шишков победи Даниел Гуда (Австралия) с 21:18, 21:19 за 42 минути в третия кръг. Българинът, който е с една победа и две загуби, завършва на второ място в класирането и ще се бори за разпределение на местата от 9-о до 16-о.

Виктория Хинковска заема 18-о място след четвъртата гонка в надпреварата по ветроходство клас Byte CII на вторите младежки олимпийски игри в китайския град Нанджин. Българката се класира 24-та в третата гонка, но в четвъртата се изкачи до 18-а позиция. Петата гонка също трябваше да се проведе днес, но беше отложена за утре. Начело след първите четири от общо 10 гонки е холандката Одиле ван Аанхолт.

В турнира по плуване Данаил Славчев се класира на шесто място в трета серия на 50 метра гръб с време 26 секунди 87 стотни и отпадна от надпреварата.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени