Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Целта ми е да подобря досегашните си резултати на US OPEN

Григор Димитров: Целта ми е да подобря досегашните си резултати на US OPEN
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Никога не съм играл мач от нощната сесия тук, но винаги съм искал да го направя. По време на двубоя трябва да покажа най-доброто, на което съм способен. Нямам търпение да настъпи този момент. Подкрепата на феновете винаги ме зарежда. Искам да стигна напред в турнира. Целта ми е да подобря досегашните си резултати. Случват се толкова много неща и не остава време да си поема въздух. В последния турнир от Големия шлем всички са много развълнувани. Запалянковците оценяват доброто представяне и хубавия тенис, заяви Григор Димитров пред официалния сайт на АТП преди двубоя си от Откритото първенство на САЩ срещу представителя на домакините Райън Харисън.

Димитров се надява по-голямата игрова практика през сезона да му помогне.

Участвах на доста повече турнири. Изиграх много мачове и като цяло имах по-добра подготовка в сравнение с предишните години. Вече съм по-зрял по отношение на играта и се чувствам по-уверен. Сигурен съм, че това ще ми даде нужния импулс да продължа напред, добави първата ни ракета.

Тази вечер Григор Димитров ще играе с представителя на домакините Райън Харисън. Двубоят ще започне около полунощ българско време, а в турнира при жените от 20.00 часа Цветана Пиронкова ще срещне във втория кръг Йелена Янкович от Сърбия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна