Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия и Франция сътвориха трилър, "кариоките" на 4-ти пореден финал след 3:2

Бразилия се класира за 4-ти пореден финал на световно първенство след 3:2 срещу Франция
Снимка: fivb.org

Световният шампион Бразилия победи много трудно състава на Франция с 3:2 гейма (25:18, 23:25, 25:23, 22:25, 15:12) в първия полуфинал на световното първенство и за 4-ти пореден път ще играе в мача за златните медали. В зала "Сподек" в Катовице двата тима направиха един невероятен мач, в който по-големият опит на бразилците в края си каза думата и те триумфираха в тайбрека.

През първата част започна добре за Бразилия, като играта на основния нападател на "петлите" Антонен Рузие не вървеше и той бе хванат няколко пъти от блокадата на южноамериканците. Волейболистите на Бернардо Резенде имаха сериозна преднина почти през цялото време и съвсем спокойно затвориха гейма при 25:18.

Във втората част селекционерът на французите Лоран Тийе реагира като замени Рузие с Мори Сидибе и това даде резултат. Франция на няколко пъти повеждаше с 2-3 точки, бразилците изравняваха, но след блокаут на Нгапет геймът приключи 25:23.

Франзуците като че ли пропуснаха шанса си в края на третата част, в която двата отбора играеха точка за точка почти до края. При 24:23 за Бразилия Франция имаше възможност да изравни при контра на Нгапет, който обаче прати топката в аут и подари гейма на "кариоките" - 25:23.

В четвъртата част отново играчите на Франция успяха да поведат с няколко точки в средата на гейма, като отново бразилците успяха да изравнят при 19:19. Лоран Тийе отново предприе смяна, като замени Кевин Тийе с Никола Марешал, а резултатът в геймовете бе изравнен след 25:22 за Франция.

В реващата пета част обаче силите на французите стигнаха само до 8:9. Още в самото начало бразилците поведоха с 2 точки, а при 8:6 дойде и смяната на полетата. На няколко пъти Нгапет, Марешал и Сидибе не успяха да отиграят, а от това се възползва резервата Леандро Висото, който направи няколко контри и докара резултата до 13:9. След това бразилците спокойно приключиха тайбрека с 15:12, а с това и мача с 3:2.

Най-резултатен в двубоя бе Лукарели с 22 точки, а Уолъс добави 17. За Франция с най-много точки е Нгапет - 21, а Кевин Тийе реализира 13.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна