Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яна Кудрявцева защити титлата си безапелационно, получи 19.000 точки на обръч

Яна Кудрявцева защити титлата си безапелационно, получи 19.000 точки на обръч
Снимка: www.kommersant.ru

Яна Кудрявцева спечели петият се златен медал на световното първенство по художествена гимнастика в Измир (Турция). Рускинята триумфира в индивидуалния многобой, а победата и беше безапелационна със сбор от 75.266 точки. За изпълнението и на обръч  съдите и вдигнаха най-високата оценка на първенството до момента от 19.000 точки. Среброто остана за другата представителка на „сборная” Маргарита Мамун – 74.149 точки, а бронза стана притежание на украинката Гана Ризятдинова – 72.449 точки.

Нашата Мария Матева завърши на 14-то място, след като в квалификациите беше 16-та. Възпитаничката на Ефросина Ангелова изигра много добре своите съчетания, като получи 16.316 точки за композицията с обръч, 16.783 точки на топка, 16.583 точки на бухалки и 16.266 точки на лента. Общият и резултат е 65.948 точки. 

Много съм щастлива това е едно състезание, която най-важното като цяло. И аз и отбора се справихме супер и съм много щастлива от това. Като слязох от автобуса всички ме посрещнаха, беше супер емоция, това заяви специално за БНР Мария Матева след приключване на състезанието.

Аз съм на седмото небе, ако има осмо и там съм за Мария, защото тя доказа  повярва на себе си, че много може. Току що и казах, че тя поставя един много сериозен ултиматум, че тя от най-добрите там горе. Много съм щастлива, каза наставникът на националния ни отбор Ефросина Ангелова специално за БНР.

Днес на световното първенство започва състезанието при ансамблите. Българките са в първата група и са с 9-ти стартов номер.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна