Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анатоли Илиев: До края на 2016-а в София трябва да има 100 км велоалеи

Снимка: БГНЕС

София става спортна столица на Европа за 2018-а година. Анатоли Илиев, общински съветник и секретар на организационния комитет, разказа, че работата по кандидатурата е започнала през януари тази година.

Самата подготовка беше част от програмата, която изискваше кандидатурата и за три месеца попълнихме изискванията, които имаха от ЕК. Столичната община финансира над 146 събития и след това дойде комисията от 11 членове, която видя, че градът се развива и това ще допринесе и за развитието на спорта. 

До 2018-а предстои да се направи програма, която да бъде в няколко раздела. Първият са активностите, след това парковата среда, да се продължат велоалеите, Витоша да бъде облагородена. От две години работим много усилено върху велоалеите, до края на 2016-а трябва да имаме 100 километра велоалеи. Трудна е комуникацията, там, където в момента се изгражда транспортна мрежа, е лесно, проблемът е с остарялата такава. Набирането на средства е тежка задача, една част ще бъде отделена от СО, ще се търсят спонсори, ще се търси и от държавата. Вече имаме нагласата, че колкото пари се съберат, те ще отидат в изграждането на инфраструктурата.

Чуйте разговора от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна