Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 150 спортни събития са включени в програмата „Да спортуваме заедно“

Над 150 спортни събития са включени в програмата „Да спортуваме заедно“
Снимка: sou73.bg

Спортни празници под надслов "Да спортуваме заедно" организират 28-те информационни центъра в България. В рамките на кампанията на територията на страната се провеждат над 150 различни спортни събития. За първи път в подобна инициатива са обхванати жителите на 264-те общини от всички възрастови групи. Най-много са  проявите, посветени на футбола - над 50. На второ място се нареждат волейболните мачове. 20 са състезанията по дартс, а 15 - велообиколките. Извън традиционните спортове, на много места са предвидени и някои нестандартни спортни дисциплини като надиграване по народни танци, аеробика, изработване на сувенири от екоматериали, готварство, пейнтбол и др. 

Всички прояви са свързани с обекти, чието изграждане, възстановяване или развитие е реализирано с европейски средства. В инициативата са включени над 300 проекта в цялата страна, които трайно са променили качеството на живот на местните жители.

Целта на кампанията е по атрактивен начин да популяризира постигнатото през първия програмен период на страната ни като държава членка на Европейския съюз, както и да запознае широката общественост с новите възможности, предвидени от оперативните програми през периода 2014-2020 г.

Инициативата е на Централния информационен и координационен офис в Администрацията на Министерски съвет за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България. Кампанията се финансира от Оперативна програма „Техническа помощ“.

В тези състезания се включи и столичното 73-то СОУ "Вадислав Граматик"  с преподаване на чужди езици.

Преподаватели по физическо възпитание в 73-то училище са Теодора Георгиева, Борил Варадинов, Саша Керемидчиева, Димитринка Дакова и Мартин Петров.

Шампиони във футболния турнир в отделните класове са 11 "г" клас, 10 "в", 8 "д", сборен отбор от 7 клас и 4 "д". Турнирът по народна топка първи е 4 "д" клас, а в лекоатлетическия крос при момечетата шампионка е Лаура Костова от 8 "в" клас. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна