Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шила Кристиано и Камен Чанев гостуват в "Риголето" в НДК


Русенската опера и маестро Найден Тодоров ще представят на софийска сцена спектакъла на операта "Риголето" на Верди – на 31-ви октомври от 19 часа в зала 1 на НДК. В ролята на Джилда ще гостува италианският сопран Шила Кристиано. Българският тенор със световна кариера Камен Чанев ще бъде Херцога, а в ролята на Риголето ще се превъплъти баритонът Александър Крунев.

Тази постановка в малко по-олекотен вариант беше представена миналата година на Банско опера фест. Публиката беше възхитена от нея – имаше сълзи, имаше радост, имаше изключително много емоции и аплодисменти! И ние сме сигурни, че успехът в зала 1 на НДК ще бъде пълен! Поработили сме още по сценографията и режисурата и сме поканили възможно най-добрите солисти за всяка една от ролите. Спектакълът е класически, държим много на класическото изкуство в чиста форма, като държим то да достига и до най-младите, и до хора, за които това е първа среща с операта, но не и последна, каза Магдалена Сотирова от музикалната компания – организатор на събитието.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Росица Кавалджиева с Магдалена Сотирова в предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна