Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" Мадрид ще обжалва наказанието на Зинедин Зидан

Зинедин Зидан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболният "Реал" (Мадрид) ще обжалва наказанието на своя треньор на "Б" отбора Зинедин Зидан от три месеца, наложено му заради "некоректен лиценз". Това съобщи днес европейският клубен шампион по футбол в комюнике на своята официална страница в интернет. Зинедин Зидан бе наказан с лишаване от треньорски права в Испания за три месеца от испанската федерация.

42-годишният французин Зинедин Зидан бе назначен за треньор на третодивизионния "Кастия", който е сателит на "Реал" Мадрид. Неколцина испански треньори обаче подадоха жалба, че бившият плеймейкър на "Реал" и Франция няма необходимия треньорски лиценз, поради което федерацията наложи наказанието.

Зинедин Зидан игра с фланелката на "Реал" (Мадрид) в периода 2001-2006 година до отказването си от футбола. Зидан ще се запомни с впечатляващия гол от воле, с който мадридчани спечелиха през 2002 година финала на Шампионската лига срещу "Байер" (Леверкузен) с българския нападател Димитър Бербатов.

Зидан е и световен шампион с френския национален отбор през 1998 година, като във финалния мач вкара два гола срещу Бразилия и бе обявен за най-добър футболист в света за годината.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна