Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна от турнира в Париж

Григор Димитров отпадна от турнира в Париж
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров отпадна в третия кръг на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд 3 милиона 450 000 евро. Първата ни ракета загуби с 3:6, 3:6 от осмия в схемата Анди Мъри (Великобритания) за 69 минути. 

С успеха олимпийският шампион Мъри си осигури седмо поредно участие на финалния турнир на АТП в Лондон през следващия месец. Българинът пък вече няма шансове да попадне сред осемте най-добри за сезона, но все пак ще бъде втора резерва в надпреварата с награден фонд 6 милиона 500 000 долара в британската столица от 9 до 16 ноември.

Мъри доминираше в двубоя и взе реванш за загубата си от 23-годишния хасковлия на четвъртфиналите на "Уимбълдън" през юли. Шотландецът пласира 7 аса и спечели 93 процента от точките при вкаран първи сервис. Ефективността при подаването на Мъри ограничи спечелените точки на ретур от Димитров на едва 8 от 44. Мъри започна силно и проби още в третия гейм, а след това реализира втори пробив в деветия след двойна грешка на Димитров, за да поведе в резултата след 33 минути на корта. Мъри продължи да доминира и след нов ранен пробив във втората част той поведе с 3:0 след серия от пет поредни гейма, в която взе 19 от 22 разигравания. Британецът беше изключително прецизен при подаването си, като не загуби нито една точка в първите си три сервис-гейма във втория сет, след които водеше с 4:1. При последните две подавания на Мъри хасковлията стигна да 30:30, но така и не успя да се пребори поне за една възможност за пробив. Димитров не пласира нито един ас в двубоя, а направи цели 29 непредизвикани грешки срещу само 11 на съперника.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна