Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Учени от Американската асоциация по рака и Световния фонд за борба с него от години изучават връзката между храните и това заболяване. В доклади през пет години онколози от тези организации дават препоръки какво да ядем или да избягваме срещу най-масовите карциноми. В поредицата „Храни срещу рака“ ще ви запознаем с някои от тези съвети, както и с мнението на наши учени. В първата тема на въпроса „Какви храни обича ракът?“ отговор дават: проф. Донка Байкова, зам.-председател на Научното дружество по хранене и диететика, доц. Георги Милошев, ръководител на Лабораторията по молекулярна генетика в Института по молекулярна биология на БАН и доц. Даниела Попова, ръководител на Клиниката по метаболитни заболявания и диететика към Университетската болница „Царица Йоана“ – ИСУЛ. 6 ноември