Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крум Дончев и Петър Йорданов спечелиха Европейската рали купа

Крум Дончев и Петър Йорданов спечелиха Европейската рали купа
Снимка: Глобул Рали Тийм

Екипажът Крум Дончев и Петър Йорданов с „Форд Фиеста“ спечели титлата в Европейската трофи рали купа за 2014-а година. Двамата бяха в челото на класирането с 515 точки преди последния кръг в Австрия – рали „Валдвиертел“.

Надпреварата, която се проведе край двореца Графенег стартира в петък с 6 скоростни етапа на асфалтова настилка. В края на състезателния ден механичен проблем в състезателния автомобил, който бе свързан със задното предаване доведе до завъртане в последния етап на състезанието и загуба от 20 секунди. Последвалата сервизна зона не бе достатъчна за отстраняване на проблема и екипажът бе принуден да напусне австрийската надпревара. Това обаче беше достатъчно българите да се поздравят с трофея.

Въпреки отпадането ни в последния кръг, не мога да скрия радостта си. Европейският рали трофей е най-ценното постижение до момента в моята кариера, и съм  изключително щастлив, че успяхме да го завоюваме за България.Благодаря на всички наши партньори, които ни подкрепиха и повярваха в нас!, сподели Крум Дончев.

Състезанието беше много трудно от навигаторска гледна точка, поради лошите метеорологични условия – гъста мъгла и дъжд. Организацията и атмосферата бе страхотна. Съжаляваме, че не можахме да продължим през втория ден. Изключително сме щастливи, че успяхме да спечелим купата на Европа за 2014-а г., коментира Петър Йорданов.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна