Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Световният фонд за изучаването на рака и Американският институт за неговото изследване поставят на първо място плодовете и зеленчуците в класацията на противораковите храни. Препоръката на Световната здравна организация е да се консумират всеки ден поне 400 грама общо плодове и зеленчуци, а Световната организация по рака препоръчва прием на 800 грама от тези полезни храни. Защо това е така? На този въпрос отговарят: проф. Стефка Петрова от Националния център по обществено здраве и анализи, проф. Христо Крачанов от Института по хранителни технологии в Пловдив, проф. Донка Байкова – зам.-председател на Научното дружество по хранене и диететика и доц. Даниела Попова – ръководител на Клиниката по метаболитни заболявания и диететика в Университетската болница „Царица Йоана“ – ИСУЛ.