Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Изданието на Американския колеж по хранене категорично препоръчва да се избягват червените и преработени меса, както и месата приготвени на силна скара или пържени на „червен“ котлон. Смята се, че така може да се ограничи опасността от рак на дебелото черво, на ректума, на гърдата, простатата, панкреаса и дори на бъбреците. Дали това не е преувеличено, както и какво мислят за противораковите свойства на билките, меда и ядките наши специалисти по хранене. Предлагаме ви мненията на: проф. Стефка Петрова от Националния център по обществено здраве и анализи, доц. Даниела Попова – ръководител на клиниката по метаболитни заболявания и диететика в Университетската болница „Царица Йоана“ – ИСУЛ и проф. Христо Крачанов от Института по хранителни технологии в Пловдив.